Taking too long? Close loading screen.

RECYCLING

Met het ontwikkelen van nieuwe methoden om hergebruik en herwinnen van grondstoffen te bevorderen, wordt toegewerkt naar een circulaire economie. Zo streeft NakedGreen er naar om alle waardevolle grondstoffen uit bedrijfskleding te behouden en opnieuw in te zetten.

 

Het proces van textiel recyclen begint bij het inzamelen van textiel. Het textiel wordt verzameld via de NakedGreen mobiele rolcontainers, die bij de gebruikers worden geplaatst. Na inzameling wordt het textiel vervolgens bij de Sociale Werkplaats gesorteerd op materiaal en kleur. Hoe beter er gesorteerd wordt, hoe hoogwaardiger de eindproducten.

De volgende stap in het proces is het ontrafelen van de kleding. De kleding wordt zoveel mogelijk uit elkaar getrokken, waarna alleen losse vezels overblijven. Bij deze stap worden ook de metaalresten zoals ritsen en knopen opgevangen. Na kwaliteitscontrole worden de vezels tot stoffen (nonwovens) geperst of na bijmengen van nieuwe vezels tot garen gesponnen. Ook worden ze onverwerkt ingezet voor verschillende doeleinden. Katoen kan gerecycled worden tot nieuwe katoenen producten en polyester wordt gebruikt voor onder andere isolatiemateriaal en vilt.